Deprecated: model\Member implements the Serializable interface, which is deprecated. Implement __serialize() and __unserialize() instead (or in addition, if support for old PHP versions is necessary) in /var/www/local/vuborkest/www/protected/model/Member.php on line 11

Het VUBorkest is een volwaardig symfonisch orkest waarin naast studenten, oud-studenten en personeel van de universiteit ook familieleden, jongeren en sympathisanten welkom zijn.

Onze 'kort maar krachtige' projectwerking maakt ons orkest bovendien bijzonder. Na een kennismaking met het programma in oktober worden de partituren thuis en op enkele partiële repetities ingeoefend. Tijdens twee gezellige orkeststages in november brengen we dan het geheel muzikaal op punt door intensief te repeteren onder leiding van onze dirigent Jurgen, uiteraard afgewisseld met heel wat ontspanning! Onze humoristische dirigent houdt er de sfeer steeds goed in en daagt ons tegelijk uit om onze muzikale grenzen telkens weer te overstijgen.

Tenslotte brengen we ons origineel en eigenzinnig programma met een vijftal concerten naar de Vlaamse provincies. Het VUBorkest blijft natuurlijk een orkest van liefhebbers, maar door ons gevarieerd en origineel programma en de rijkdom aan sferen die ons orkest op het podium weet op te roepen, zijn onze concerten het beluisteren meer dan waard! Op het programma staat steeds een klassiek en een modern werk, musical- of filmmuziek, en regelmatig werk van een Belgisch componist. Ook aan avant-gardemuziek durven we ons te wagen, en elk jaar zetten we één van onze muzikanten in de spotlight als solist.

De orkeststages worden aan onze muzikanten volledig gratis aangeboden, op voorwaarde dat ze zich engageren voor het volledige project. Als toemaatje organiseren we in maart een orkestweekend als eerste kennismaking met nieuwe muzikanten en met een nieuw programma! Ons orkest is in elk geval een enthousiaste groep vrienden waarbij ook nieuwe mensen zich snel thuis voelen. Zowel een leuke, gemoedelijke sfeer als een hoog muzikaal niveau vind je bij ons terug. Nieuwe muzikanten krijgen bij ons ook een peter of een meter, die je snel wegwijs maakt in ons orkest.

Speel je muziek, en heb je zin om mee te spelen in een groot, gezellig en eigenzinnig symfonisch orkest? Stuur ons een mailtje, en wij nemen snel contact met je op!

foto